Ющенко занепокоєний ситуацією у газовій сфері

П'ятниця, 26 вересня 2008, 14:21

Президент занепокоєний ситуацією у газовій сфері.

Про це Голова держави заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, йдеться у повідомленні прес-служби Президента.

Ющенко запропонував окремо обговорити ситуацію з переговорним процесом щодо умов імпорту російського природного газу для українських споживачів.

"Я вимагаю: уряд повинен розпочати офіційні переговори. Ті заяви, які викладалися урядом з цього питання, повинні бути розшифровані, сформовані повинні бути директиви, і ми повинні день за днем невпинно вести ці важкі переговори, а не перешіптування", - сказав Президент.

Реклама:

Він також висловив занепокоєння проблемами національної компанії "Нафтогаз України", які залишаються невирішеними. Зокрема, поточного року не вдалося збалансувати фінансовий стан компанії, зазначається в повідомленні.

У результаті, за розрахунками "Нафтогазу України", яка була перевірена фахівцями РНБО, поточний дефіцит коштів компанії сягнув вже 9,1 млрд. грн.

Президент відзначив, що проблеми поточного року перенесено урядом на рік наступний: коштів у 8,7 млрд. грн., передбачених у проекті Державного бюджету на 2009-й рік, немає.

Ющенко зазначив і таку проблему в газовій сфері, як неплатежі і невідповідність тарифів на тепло та гаряче водопостачання економічно обґрунтованому рівню.

"Ми повинні готувати власну економіку, власне подвір'я до тих вимог, які є реальністю" , - сказав Президент, наголосивши, що ціни на енергоресурси з року на рік зростатимуть.

Узагальнюючи свою оцінку ситуації в газовій сфері, Президент сказав, що не бачить єдиної цільної політики, а це становить одну із загроз стабільності української економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: