"Аеросвіт" відновив судові суперечки з "Борисполем"

Четвер, 25 вересня 2008, 12:58

Найбільша українська авіакомпанія "Аеросвіт" і аеропорт "Бориспіль" продовжують суперечку за земельну ділянку під будівництво нового терміналу.

Як повідомляє видання "Комерсант-Україна", "Аеросвіт" переміг в Київському держсуді, і зараз аеропорт подав апеляцію до Вищого господарського суду.

Експерти пов'язують поновлення конфлікту з призначенням нового директора аеропорту. У середу, 24 вересня заступник міністра транспорту й зв'язку Анатолій Клименко заявив, що в. о. гендиректора Державного міжнародного аеропорту "Бориспіль" Борис Шахсуваров став переможцем у конкурсі з відбору голови аеропорту.

Наказ про його призначення ще не підписаний, однак фактично ніхто не сумнівається, що він очолить "Бориспіль".

Реклама:

Виступаючи перед журналістами, новий голова аеропорту заявив, що судовий позов між "Борисполем" і авіакомпанією "Аеросвіт" не завершився.

"Є рішення Вищого державного суду на користь аеропорту про повернення цих земель. "Аеросвіт" двічі подавав апеляцію до Київського обласного суду, й, на жаль, той ухвалив рішення щодо терміналу чомусь не в нашу користь. Тому зараз ми подали апеляцію до Вищого господарського суду на рішення обласного суду. Апеляцію я підписав позавчора",- говорить Шахсуваров.

Конфлікт у ДМА "Бориспіль" виник після того, як у 2003-2004 роках авіакомпанія "Аеросвіт" викупила 32 га землі біля центрального терміналу ДМА й 2005 року розпочала на цій ділянці будівництво терміналу.

Представники "Борисполя" обвинуватили "Аеросвіт" у незаконному придбанні землі й звернулися до суду, вимагаючи її повернення. Незабаром керівництво аеропорту заявило про намір побудувати термінал самостійно. Справа дійшла до Верховного суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: