Коломойський купив "Дніпроспецсталь" у російської групи

Четвер, 11 вересня 2008, 12:18

Олександр Бабаков і партнери вивели деякі свої компанії з наглядацької ради й ревізійної комісії "Дніпроспецсталі" (ДСС).

Їхнє місце зайняли структури, за непрямими ознаками лояльні до групи "Приват",повідомляє видання "Экономические известия".

У дніпропетровській групі факт зміни контролю над заводом спростовують.

Незважаючи на малолюдні збори (зареєструвалися всього 27 акціонерів), на захід прибули представники власників близько 94,65% акцій "Дніпроспецсталі".

Реклама:

Більшість із зареєстрованих досить дружно проголосувало за всі запропоновані питання порядку денного, включаючи технічні.

Єдиним інцидентом стала вимога одного з представників акціонерів включити до порядку денного питання про зміну реєстратора, але його пропозицію не підтримали. Згодом від коментарів для преси цей представник відмовився.

Ключовим питанням зборів акціонерів "Дніпроспецсталі" стало обрання компанії Meritena Investments Ltd. у наглядову раду замість компанії Sofisu S.A., а ТОВ "Консист" - на місце голови ревізійної комісії замість Overcon Enterprises Limited.

Нагадаємо, Meritena Investments Ltd. придбала у серпні 13% акцій "Дніпроспецсталі" у іншої компанії, яку зв'язують з групою VS Energy Олександра Бабакова й Михайла Воєводіна - Аmbelaria Investments Limited.

До сфери їхнього впливу відносять і Overcon. Таким чином, учора структура наглядової ради була приведена у відповідність із серпневими змінами серед акціонерів ВАТ.

За даними видання, у липні зміни відбулися й на рівні бенефиціарів "Дніпроспецсталі". За їхніми словами, група Бабакова продала контрольний пакет акцій заводу структурам, близьким до російського холдингу "Русспецсталь".

На заводі продовжують заперечувати факт продажу підприємства російським структурам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: