Медіаінфляція не перевищить 40%

Середа, 10 вересня 2008, 13:30

Вартість рекламного часу на великих українських телеканалах підвищиться на 30-40%.

Про це повідомляє видання "Дело".

"Є певний запланований на рік розмір ринку телереклами, обумовлений розвитком економіки й рейтингом переглядів. Якщо ринок виросте на 25%, то телевізійні канали з більш високими рейтингами підвищать вартість більше, ніж на 25%. За нашими прогнозами, "1+1" підвищить розцінки на 30%", - говорить Олексій Казанцев, директор з маркетингу сейлз-хауса "Пріоритет".

Директор з маркетингу сейлз-хауса "Інтер-реклама" Дмитро Дютчін, у свою чергу, обіцяє підвищення цін на 35-40%.

Реклама:

"Підвищення цін обґрунтоване тим, що зростання пропозиції не встигає за збільшенням попиту на телерекламу, а обсяг рекламних продуктів в Україні, розраховуючи на душу населення, значно відстає порівняно із західними показниками". - Відзначає фахівець.

Дютчін також повідомив, що бюджети компаній зацікавлені у використанні такого медіаносія, як ТВ. Але, за прогнозами експертів, вже через 5 років ситуація стабілізується й українські показники зрівняються із західноєвропейськими: 5-10% зростання кожного року. 

Щоб не злякати клієнтів, канали вже почали впроваджувати в життя нові види розрахунків. Якщо "1+1" залишив помісячні оплати, то "Інтер" вже ввів потижневі внески.

Як відзначають на каналі, подібний підхід забезпечує більш адекватні розцінки, прив'язані до громадських циклів. При цьому медіабайери можуть витрачати рекламні бюджети саме тоді, коли реклама - найбільш ефективна.

Крім телереклами, очікується підвищення цін на інтернет-рекламу (у середньому на 10%) і зовнішню рекламу - до 30%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: