"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Події в Україні визначають динаміку торгів на фондовому ринку

Понеділок, 4 серпня 2008, 15:28

У понеділок, 4 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксовано різнонаправлений рух котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", за словами керівника інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп" Олександра Спасіченко, фондовий ринок України є досить уразливим.

Він продовжує жити за принципом: "чим вище, тим більше сприйнятливий до зовнішніх тенденцій". Тому "основна константа, що визначає динаміку торгів на ПФТС - внутріукраїнські події. І це, незважаючи на повернення нашого фондового ринку до більш тісної кореляції з тенденціями на міжнародних торговельних площадках, що відбувалася протягом останніх двох тижнів", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, що за підсумками п'ятниці UAI-50 (Український Зважений Індекс), що розраховується експертами FundMarket, продемонстрував зниження (-0,14%). У понеділок на першу половину дня UAI-50 продовжив спадний тренд і за станом на 13.15 зупинився на позначці 44.56 (-0,15%).

Реклама:

Тим часом на ПФТС змінилися ціни на акції ВАТ "Харцизький трубний завод" (+ 10,91%), ВАТ "Славутський солодовий завод" (+ 11,80%), ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (- 2,78%), ВАТ "Мостобуд" (- 2,63%), ВАТ "Концерн "Стирол" (- 1,51%), ВАТ "Укрнефть" (- 1,20%).

Не виключено, що на зростання ціни на акції Харцизького трубного заводу вплинуло рішення загальних зборів акціонерів 31 липня цього року про спрямування на виплату дивідендів 98% чистого прибутку за 2007 рік, що становить 65,77 млн. дол. Інша частина чистого прибутку буде спрямована у резервний фонд компанії.

Лідерство за обсягами у ВАТ "Черкасиобленерго" - майже 2 млн. грн.

Спасіченко також припускає, що "внутрішні й міжнародні фактори обумовили відхід учасників ринку цінних паперів України від однобічної тенденції до продажів, що спостерігалися протягом останнього місяця. Багато гравців перейшли до зваженого підходу й виходять як з покупками, так і із продажами по окремих позиціях", - відзначив експерт "Бонум Груп"

Американські фондові індекси у п'ятницю, 1 серпня, знизились на фоні зростання цін на нафту й рівня безробіття в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!