Падіння на фондовому ринку України не припиняється

П'ятниця, 29 серпня 2008, 14:30

У п'ятницю, 29 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксоване зниження котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", індекс ПФТС знизився ще на 3,7%, зараз він знаходиться на рівні нижче 500 пунктів.

Кінець літа підніс учасникам фондового ринку чимало сюрпризів і істотно вплинув на свій розвиток.

За словами генерального директора КУА "Інеко-Інвест" Олега Моркви, "акції українських підприємств у серпні пережили просто ціновий обвал: найбільш ліквідні папери подешевшали на 20-50%, а індексний кошик ПФТС знизився на 141 індексний пункт (більше 21%), що стало найгіршим результатом не тільки поточного року, але і як мінімум останніх п'яти років".

Реклама:

FundMarket припускає, що цей короткий робочий тиждень стане, майбуть, рекордним в історії падіння індексу ПФТС.

Ранкові торги п'ятниці підтверджують прогнози аналітиків: ВАТ "Западенерго" (-3,61%), "Стахановський вагонобудівний завод" (-8,00%), "Єнакіївський металургійний завод" (-4,22%), "Маріупольський завод важкого машинобудування" (-8,33%), "Маріупольський металургійний завод ім. Ілліча" (-4,12%).

Таке падіння металургії, яке сьогодні відбувається, пояснює аналітик Foyil Securities Олексій Орлов тим, що "акції металургійних компаній продавили ринок більше інших на новинах про важкий стан галузі, які надійшли з наради з проблем гірничо-металургійного комплексу під головуванням Прем'єр-міністра".

Опубліковані нещодавно новини про можливе навіть закриття деяких підприємств через нестачу замовлень тільки зменшує довіру інвесторів, що й відображається на ПФТС.

Серед лідерів зростання слід відмітити емітентів: "Українська автомобільна корпорація" (+41,47%), "Житомиробленерго" (+4,17%) і "Укрсоцбанк"  (+1,64%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!