На вітчизняному фондовому ринку нагадують про себе спекулянти

Четвер, 28 серпня 2008, 15:14

У четвер, 28 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксований різнонаправлений рух котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", індекс ПФТС знизився на 5,9%.

Аналітики ІК Concorde Capital вважають, що найближчими тижднями навряд чи варто очікувати значного зростання ринку. А небажання західних інвесторів вкладати серйозні суми у вітчизняний фондовий ринок, виправдане однією з найбільш великих світових криз ліквідності за останні 30 років.

Результати ранкових торгів тільки це підтверджують: ВАТ "Укрнафта" (- 8,67%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 8,47%), ВАТ "Концерн "Стирол" (- 4,05%), ВАТ "Западенерго" (- 3,55%).

Реклама:

Серед емітентів, які поки що в плюсі, можна назвати ВАТ "Київенерго" (+ 19,23%), ВАТ "Дніпроенерго" (+ 31,54%), ВАТ "Дніпробленерго" (+ 23,47%).

Лідерство за обсягами - у ВАТ "Мостобуд" - 4,9 млн. грн.

Директор з управління активами КУА Tiger Asset Management Юрій Ушков бачить в таких "торгах" банальну спекуляцію.

"Під час відсутності підтримки з боку покупців на ринку тривають спекуляції із зниженням котирувань", - відзначив Ушков.

Сьогодні ситуація на біржі ЦП України продовжує загострюватися. Велика кількість угод проходить як вище, так і нижче спреду.

Американські фондові індекси в середу, 27 серпня, підвищилися завдяки позитивним макроекономічним даним. Dow Jones Industrial Average підвищився на 89,64 пункти, або на 0,8%. S&P 500 закрився зростанням на 10,15 пунктів, або на 0,8%. Nasdaq Composite зміцнився на 20,49, або на 0,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!