"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртатнафта" має намір 2009 року вийти на ринок зовнішніх запозичень

П'ятниця, 22 серпня 2008, 13:40

ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) планує 2009 року вийти на зовнішні ринки запозичень для проведення модернізації підприємства.

Про це повідомила прес-служба компанії у п'ятницю, пише агентство "Інтерфакс Україна".

У повідомленні відзначається, що переможцем тендеру на проведення аудиту підприємства за міжнародними стандартами з метою подальшого залучення кредитів в іноземних банках під модернізацію визнана компанія Deloitte. У конкурсі брали участь чотири провідні аудиторські компанії світу.

"Висновки планується одержати у вересні, а повний фінансовий звіт - у грудні поточного року. Після фінансового висновку на одержання кредитів знадобиться, як мінімум, півроку", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Прес-служба підкреслює, що на сьогодні компанія веде активну роботу в рамках реалізації проектів першого етапу модернізації виробничих потужностей - "Підвищення якості бензинів і дизельного палива".

Прийняття остаточної версії базових проектів планується в жовтні 2008 року, а розмістити замовлення на необхідне устаткування компанія має намір до кінця поточного року. Роботи з проектування будуть вестися паралельно.

"Загальна сума коштів, необхідних на проведення модернізації АТ "Укртатнафта", становить 1,5 млрд. дол., тобто компанія не може обійтися без залучення позикових коштів", - резюмується в повідомленні.

Видатки на інвестиційну діяльність компанії з початку поточного року склали 102 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: