"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розкрито факт розкрадання державних коштів чиновниками "Укрзалізниці"

Понеділок, 18 серпня 2008, 13:50

Служба безпеки України розкрила факт розкрадання державних коштів посадовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця".

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" у понеділок, 14 серпня порушено кримінальну справу за фактом розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами "Укрзалізниці" у процесі реалізації галузевих програм модернізації залізничного господарства.

Зокрема, як повідомляє СБУ, 2007 року один із заступників генерального директора "Укрзалізниці" і його підлеглі разом з представниками комерційних структур розробили незаконну схему заволодіння державними коштами за допомогою подвійної оплати робіт з підвищення безпеки.

Для реалізації махінації керівники Державної адміністрації залізничного транспорту зобов'язали залізниці України виділити додаткові фінансові ресурси й скласти з підконтрольними комерційними структурами договори на виконання робіт, які вже фактично були виконані й оплачені "Укрзалізницею".

Реклама:

"Отримані таким чином кошти на суму близько 7 млн. грн. переводилися на рахунки фіктивних структур і привласнювалися комерсантами", відзначає прес-центр.

СБУ підкреслює, що виявлений факт є тільки "епізодом добре спрацьованої й складної схеми розкрадання фінансових ресурсів галузі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: