Сорочинський ярмарок набув більшого значення зі вступом України до СОТ

Середа, 13 серпня 2008, 11:19

Президент Віктор Ющенко привітав організаторів, учасників і гостей Національного Сорочинського ярмарку з його відкриттям.

"Ярмарок у Сорочинцях - подія загальнодержавна. Вона органічно поєднує народні традиції з демонстрацією сучасних досягнень вітчизняної економіки й культури", - йдеться в привітанні, розміщеному на офіційному сайті Президента у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Ющенко підкреслив, що, залишаючись самобутнім українським явищем, ярмарок вже давно вийшов за межі України й став міжнародним.

За його словами, Сорочинський ярмарок приваблює гостей не тільки виробами талановитих народних умільців, мелодійними піснями і яскравими танцями полтавського краю, але й найкращими зразками сільськогосподарського й промислового виробництва країни.

Реклама:

"Нову якість ярмарку цього року надає вступ України до Всесвітньої торговельної організації, що відкриває для нас широкі перспективи й можливості для обміну товарами й технологіями", - зазначив Ющенко.

Як повідомлялося, Сорочинський ярмарок цього року пройде з 14 до 17 серпня. Традиційний захід присвячений до 200-річчя дня народження письменника Миколи Гоголя, який народивя у селі Великі Сорочинці.

З 1999 року, відповідно до указу Президента України, Сорочинський ярмарок одержав статус національного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: