Антимонопольний комітет взявся за ситуацію з хлібом

Вівторок, 8 липня 2008, 17:56

Антимонопольний комітет (АМКУ) рекомендував ВАТ "Київ хліб" вжити заходів для запобігання порушень конкурентного законодавства.

Як повідомили виданню "Кореспондент" в АМКУ, "Київ хліб" повинен унеможливити скорочення виробництва й реалізацію соціально значимих сортів хліба. Зокрема батона "Нива" та інших хлібобулочних виробів.

Також антимонопольщики оштрафували Івано-Франківський хлібокомбінат і ТОВ "Фаворит", що володіє місцевою мережею універсамів, за антиконкурентні погоджені дії.

АМКУ встановило, що вартість маркетингових послуг становила 3% від суми реалізованої продукції. Такі дії негативно діють на стан конкуренції, тому Комітет виніс рішення про нанесення штрафу на загальну суму 17,5 тис. грн.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що компанія "Хліб Києва" відклала підвищення цін на соціальні сорти хліба на 64,3-92,7% до 2,3-3,16 грн./хлібина, заплановане на 7 липня.

Як передбачалося, з 7 липня ціна батона "Нива" складе 2,30 грн. (замість теперішніх 1,40 грн.), хліба "Український" - 3,16 грн. (сьогодні 1,64 грн.), хліба "Пшеничний" - 2,68 грн. (сьогодні - 1,60 грн.).

У свою чергу Київміськадміністрація рекомендувала компанії "Хліб Києва" відкласти підвищення цін на хліб, заплановане з 7 липня, на кілька днів до рішення робочої групи адміністрації щодо цього питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: