Кияни змусили Антимонопольний комітет розібратися з "Воля-Кабель"

Четвер, 31 липня 2008, 12:28

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розгляд справи за ознаками порушення ЗАТ "Воля-Кабель" конкурентного законодавства.

Причиною такого кроку стали численні скарги громадян на дії провайдера послуг кабельного телебачення, повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу АМКУ.

"Абоненти кабельного телебачення скаржаться на утиски їх інтересів при переході з аналогового на цифровий стандарт розповсюдження телепрограм. Зокрема, абонентів обурює той факт, що провайдер взагалі припиняє транслювати програми за аналоговим стандартом", говориться в повідомленні.

Як повідомляє прес-служба АМКУ, тільки за липень надійшло понад 200 звернень громадян щодо умов надання ЗАТ "Воля-Кабель" послуг цифрового телебачення.

Реклама:

При цьому споживачі стурбовані підвищенням тарифів на послуги доступу до телепрограм в аналоговому форматі. Незадоволені тарифами й абоненти цифрового мовлення. По-перше, власники кількох телевізорів повинні сплачувати вартість доступу до програм та оренди або придбання у власність декодерів для кожного телеприймача. По-друге, тарифи постійно зростають без переукладання із споживачами договорів.

"Зважаючи на численні скарги громадян на дії провайдера, Комітет розпочав розгляд справи за ознаками вчинення ЗАТ "Воля-Кабель" порушення конкурентного законодавства. Все, що залежить від нас, ми зробимо для того, щоб надалі права споживачів були захищені", - зазначив перший заступник Голови Комітету Олександр Мельниченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!