"Кернел" купує ще одну агрофірму

П'ятниця, 25 липня 2008, 11:22

Група компаній "Кернел Груп", один з найбільших операторів на ринку олії України, підписала угоду з українською компанією про покупку агрофірми, що орендує на 10-річний термін 1,714 тис. га землі в центральній частині країни.

"Вартість угоди становить 2,3 млн. дол.", - йдеться в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Кернел Груп" через Kernel Holding S.A., в якому сконцентровані активи групи, в листопаді 2007 року здійснила публічне первинне розміщення акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі на 218 млн. дол. З них за рахунок продажу нових акцій і з урахуванням видатків "Кернел Груп" одержала біля 160 млн. дол.

На початку березня поточного року Kernel Holding залучив на біржі ще 84 млн. дол., розмістивши близько 8,5% акціонерного капіталу й назвавши основною метою додаткової емісії розширення земельного банку.

Реклама:

Компанія заявила, що до кінця року має намір збільшити його до 150 тис. га й з початку травня вже повідомила про покупку 11 агрофірм із 23,994 тис. га за 31,72 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: