Відновлено демонтаж ТРЦ "Троїцький"

Понеділок, 21 липня 2008, 10:22

На площі перед національним спортивним комплексом (НСК) "Олімпійський" відновлений демонтаж торговельно-розважального центру (ТРЦ) "Троїцький".

Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації. Роботи з демонтажу почалися в суботу 19 липня, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Заступник голови міськдержадміністрації Віталій Журавський заявив, що це фактично перший день "законного демонтажу наземної частини ТРЦ "Троїцький".

"Між компанією "Юджин", КМДА й Державним управлінням справами була підписана угода про демонтаж наземної частини торговельно-розважального центру. Але цю угоду не погоджував Кабінет міністрів України, а Міністерство юстиції України заперечувало в Господарському суді. Тільки в п'ятницю від Віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника ми отримали уривок протоколу засідання Кабінету міністрів України від 16 липня 2008 року, в якому говориться про те, що Міністерство юстиції відкликає позовну заяву в Господарському суді", - підкреслив Журавський.

Реклама:

Він також додав, що в п'ятницю Міжвідомча урядова комісія погодила виділення 28 млн. грн. з міського бюджету на демонтаж ТРЦ "Троїцький". За оцінками фахівців, на демонтаж торгового центру необхідно три місяці, але столична влада сприяє його найшвидшому завершенню.

За словами Журавського, додатково з бюджету Києва необхідно сплатити Державному управлінню справами 220 млн. грн. за надану компанії "Юджин" у якості компенсації земельну ділянку на проспекті Академіка Глушкова, 1.

Заступник голови КМДА додав, що вважає за необхідне притягти до відповідальності осіб, які видали дозвіл на незаконне будівництво торговельного центру перед НСК "Олімпійський".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: