Ігорний бізнес погано впливає на Держбюджет

П'ятниця, 18 липня 2008, 14:34

Бюджет недоодержує великі суми від бізнесу азартних ігор через його неврегульованість і безконтрольність.

Такі висновки було отримано в результаті перевірки, проведеної Рахунковою палатою, повідомляє "Німецька хвиля".

Підприємства, пов'язані з рулетками, казино та ігровими автоматами тощо, зловживають відсутністю обов'язкових норм та єдиної державної установи, яка б жорстко контролювала їх дотримання.

Звідси й численні порушення, виявлені перевіркою 2007 року й у першому кварталі нинішнього року. Підприємці можуть декларувати довільні показники, оскільки ставки в іграх і виданих виграшах не реєструються. В ігрових автоматах немає відповідних внутрішніх лічильників.

Реклама:

Не перевіряється і програмне забезпечення. Тому невідомо, який відсоток виграшу закладений в ігрових автоматах і чи передбачений він взагалі.

Начальник територіального управління Рахункової палати України по Харківській, Сумській і Полтавській областях Станіслав Косінов констатує й невідповідність кількості оплачених ліцензій і кількості підприємств, які насправді діють в гральному бізнесі.

«Якщо б усі офіційно зареєстровані суб'єкти в Харкові оплатили 150 тис. євро, ця сума доходила б практично до 90 млн. грн.», - говорить Косінов.

Експерти відзначають і негативні соціальні наслідки загальнодоступних і безконтрольних азартних ігор. Наприклад, важко подолати психологічну залежність від них, під яку потрапляють усе більше людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!