Український експорт: вікно відкривається?

Авіапром України буде поділено

Вівторок, 15 липня 2008, 17:06

Авіаційна промисловість України буде поділена на авіабудівне, вертольотобудівне, моторобудівне об'єднання, а також об'єднання авіоніки.

Про це заявив перший заступник Міністра промисловості політики Віталій Немилостивий, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Весь авіапром буде поділений на чотири господарюючі об'єднання", - повідомив він в інтерв'ю у вівторок, коментуючи підсумки першого засідання робочої групи в складі всіх фахівців галузі з розробки концепції корпоратизації об'єднаної української компанії.

За його словами, передбачається, що спочатку кожне підприємство акціонується, а потім буде вноситися пакет акцій в об'єднання, яке стане холдинговою компанією.

Реклама:

"І вже ці холдинги делегують частину своїх акцій в одну об'єднану корпорацію за прикладом російської ("Об'єднаної авіабудівельної корпорації", ОАК)", - додав Немилостивий.

За його словами, у назві української об'єднаної авіакорпорації повинен бути присутній бренд "Антонов", однак одночасно повинні бути збережені такі бренди, як "Івченко-Прогрес", "Мотор-Січ".

Перший заступник Міністра додав, що для реформування галузі необхідно прийняти спеціальний закон про особливості приватизації оборонної й авіаційної галузей.

Як сказав Немилостивий, Мінпромполітики хотіло б пройти шлях корпоратизації галузі за рік-півтора, зберігши на цей час існуючий державний концерн "Авіація України".

Він пояснив, що така реструктуризація галузі відкриє їй нові можливості зі співробітництва з інвесторами й найбільшими авіабудівними підприємствами світу, зокрема, російськими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: