"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німецька GMP проведе реконструкцію "Олімпійського"

Понеділок, 14 липня 2008, 15:55

Компанія GMP (Німеччина) виконає роботи з реконструкції національного спортивного комплексу "Олімпійський" в Києві.

Про це повідомив директор виконавчої дирекції Федерації футболу України (ФФУ) Іван Сидоренко після завершення Першого засідання міжурядового україно-польського комітету з питань підготовки й проведення Євро-2012 у Варшаві в понеділок.

За його словами, завершення реконструкції стадіону заплановано на грудень 2010 року. В той же час він висловив надію на те, що стадіон зможе прийняти перший матч уже восени 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Разом з тим Віце-прем'єр Іван Васюник відзначив, що українська сторона завірила Польщу в тому, що до 2010 року реконструкція буде завершена. При цьому він підкреслив, що завершення реконструкції можливо в заявлений термін, тому що це не нове будівництво.

Реклама:

Віце-прем'єр також відзначив, що в ході реконструкції буде збережений другий ярус стадіону.

Раніше Васюник повідомляв, що реконструювати "Олімпійський" будуть компанія Foster and Partners (Великобританія), що будувала стадіон "Уемблі" й німецький консорціум GMP, у складі якої є структура Hochtief, яка є учасником будівництва й проектантом стадіону в Дніпропетровську.

Як повідомлялося, компанія Archasia Desigh Group Limited (Тайвань), яка виграла конкурс на реконструкцію НСК "Олімпійський" у Києві, оскаржила в адміністративному суді відсторонення компанії від виконання робіт з реконструкції об'єкта.

Раніше Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив, що Міністерство повідомило Archasia Design Group Limited про припинення переговорів щодо проведення реконструкції НСК "Олімпійський" у Києві.

За його словами, Archasia Design Group не надала документів на дозвіл здійснення будівельної діяльності в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!