Варшавська фондова біржа відкрила представництво в Києві

Четвер, 26 червня 2008, 10:30

Варшавська фондова біржа (WSE) у середу відкрила своє представництво в Києві.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" , головою представництва став Юрій Буца, який нещодавно закінчив Центрально-європейський університет у Будапешті, а раніше працював у Державній комісії з коштовних паперів і фондового ринку.

На першому етапі в представництві WSE у Києві будуть працювати три чоловіки. Як повідомлялося, у цей час на Варшавській фондовій біржі обертаються акції зареєстрованих у Нідерландах і Люксембурзі холдингових компаній Astarta і Kernel. Основні активи цих компаній зосереджені в Україні.

Крім того, за даними біржі, ще дві українські компанії зі сфери сільгосппереробки й торгівлі готують IPO у Варшаві, очікуючи поліпшення ситуації на міжнародному фінансовому ринку. При цьому одна з них може вийти на основну площадку, а інша - на альтернативну NewConnect.

Реклама:

Тривають також переговори з корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" про можливість виводу її дочірньої компанії в Польщі на WSE.

За даними Держкомісії з коштовних паперів і фондового ринку, в Україні в цей час працює дев'ять фондових бірж і одна торгово-інформаційна система (ТІС). Найбільшою біржею в Україні є ПФТС (Київ), на яку прийшлося за цей час 87,4% усього організованого ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!