На Україну чекає незначне подорожчання кредитних ресурсів

Четвер, 12 червня 2008, 18:57

Залучення коштів для українських емітентів незначним чином подорожчає.

Як повідомляє "Інтерфакс Україна" , це є наслідком зниження довгострокових рейтингів міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's Ratings Services.

"Зниження рейтингу навряд чи закриє доступ до кредитного ринку, але для всіх українських емітентів можна прогнозувати подорожчення кредитних ресурсів на 10-30 базових пунктів", - сказав агентству аналітик інвесткомпанії "Конкорд Капітал" (Київ) Олександр Климчук.

Він підкреслив значимість суверенного кредитного рейтингу України в іноземній валюті.

Реклама:

"Даний рейтинг автоматично впливає на весь ринок. Вторинний ринок уже відреагував розширенням "спредов" і підвищенням прибутковостей", - відзначив експерт.

Як повідомлялося, Standard & Poor's понизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній валюті з "BB-" до "B+", а довгостроковий рейтинг у національній валюті - з "BB" до "BB-", прогноз - "стабільний".

"Зниження відображає нездатність української влади проводити політику адекватних заходів щодо протистояння інфляції в перегрітій українській економіці", - цитує агентство в прес-релізі в четвер свого кредитного аналітика Франка Гілла (Frank Gill).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: