Довгий каже, що не має "обтяжливих активів"

П'ятниця, 7 березня 2008, 15:55

Заступник голови Київської міськдержадміністрації, секретар Київради Олесь Довгий стверджує, що здобув основний свій статок ще до приходу на цю посаду.

"Я був небідною людиною до приходу на посаду секретаря Київради і сподіваюся, що таким і залишуся", - сказав він зі сміхом в інтерв'ю газеті "Факти".

"Я ніколи не приховував, що є мільйонером. У тому, що на відповідальні посади призначаються забезпечені люди, немає нічого поганого", - додав він.

Говорячи про свої "перші доходи", Довгий зазначив, що завдяки економічній освіті став фахівцем із фінансів та інвестиційної діяльності.

Реклама:

"До того ж, мої перші кроки в бізнесі збіглися з часом хаотичного зростання ринку цінних паперів, фондового ринку і ринку нерухомості. Грубо кажучи, свої перші великі гроші я заробив на цінних паперах і нерухомості. Рентабельність цінних паперів у той час досягала від 500 до 3 тисяч відсотків річних", - розповів він.

"Точно так божевільними темпами зростала вартість нерухомості, коли, купивши й продавши через якийсь час квартиру, можна було заробити гарні гроші. Але в мене немає ніяких обтяжливих активів. Усі гроші я вкладав у цінні папери, що мають тенденцію до зростання", - додав Довгий.

Як нагадує видання, у 2006 році, відповідно до офіційної декларації, Довгий заробив понад 3 мільйони гривень. Із них зарплата - близько 154 тисяч, дивіденди, відсотки і роялті - 774 тисячі, дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав - понад 2 мільйони гривень. На банківських рахунках - 277 тисяч гривень.

Відповідаючи на запитання щодо будинку в Конча-Заспі площею 375 квадратних метрів, який він знімає, секретар Київради зазначив:

"Для холостяка - це супербудинок. Коли я його побачив уперше - це було щось страшне. Тому я домовився з господарем, що відремонтую будинок за свої кошти й облагороджу територію в рахунок частини орендної плати. Тому плачу за нього всього 10 тисяч гривень на місяць".

"Звісно ж, я хотів би побудувати власний будинок, але займуся цим відразу ж після одруження. Той будинок, у якому живу, гарний, але він холостяцький", - додав він.

Довгий також зазначив, що в його батьків "є дача в Чернігівській області, де мама вирощує огірки, помідори, картоплю".

"Я виріс у родині, яка має хороший достаток. Але батько ніколи не давав мені більше, ніж було необхідно на харчування, навчання, одяг. Що стосується моїх перших автомобілів, то їх купував уже за свій рахунок. І я вдячний батькові, що він не давав мені, як то кажуть, все й одразу. Якби я не відчув вартість кожної копійки, то ніколи не досяг би того, що маю", - підкреслив Довгий.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!