Ющенко затвердив програму боротьби з контрабандою

Вівторок, 4 березня 2008, 16:09

Президент Віктор Ющенко затвердив програму боротьби з контрабандою й порушеннями митних правил на 2008-2009 роки.

Про це сказано в указі № 195/2008 "Про програму боротьби з контрабандою й порушеннями митних правил на 2008-2009 року" від 4 березня.

Програма передбачає декриміналізацію правопорушень у митній сфері, збільшення адміністративної відповідальності за порушення митних правил, оптимізацію стягнення мита, акцизного збору, податку на додану вартість.

Окрім цього, програма передбачає введення митними органами електронного декларування товарів, завершення договірно-правового оформлення державного кордону між Україною й Росією.

Реклама:

Разом із тим, програма містить облаштування пунктів пропуску через державний кордон необхідним сучасним обладнанням, завершення створення інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи контролю осіб, транспортних засобів і вантажів, які перетинають державний кордон.

Відповідно до указу, програма буде реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів, із залученням міжнародного фінансування й технічної допомоги.

При цьому Ющенко доручив Кабінету Міністрів спільно зі Службою безпеки України й Генеральною прокуратурою розробити низку законопроектів для реалізації програми.

Крім цього, Ющенко доручив Кабміну розробити законопроект про збільшення асигнацій на розвиток матеріально-технічної бази митної служби й вивчити питання надання митним органам права на проведення оперативно-розшукової діяльності.

Також Ющенко рекомендує Генпрокуратурі проаналізувати до червня практику прийняття рішень у кримінальних справах про контрабанду, порушених протягом 2005-2007 років, і стан досудових слідств щодо цієї категорії справ.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: