Банкіри радять тримати заощадження в гривнях

Вівторок, 25 березня 2008, 16:12

Начальник відділу випуску фінансових інструментів "Укрсоцбанку" Ерік Найман радить тримати заощадження винятково в національній валюті.

"Для людей, які не займаються валютними спекуляціями, краще тримати свої заощадження в гривнях", - сказав він.

Найман також зазначив, що в найближчі 2-3 роки, а то й 5 років, стабільності гривні нічого не загрожує, а процентні ставки за гривневими вкладами вищі, ніж за вкладами у доларах або євро.

Його позицію підтримує й заступник голови правління банку "Фінанси й Кредит" Ігор Львов, він рекомендує тримати заощадження в гривнях і в золоті.

Реклама:

"Є принцип: не тримай у одному кошику. Я би порадив тримати заощадження в національній валюті й у золоті. Найбільш стабільна валюта, що виросла втричі за останні кілька років, - це золото ", - сказав він.

Львов зазначив, що також досить стабільною валютою є китайські юані, які банк планує завозити в найближчому майбутньому.

Голова правління банку "Європейський" Владислав Астапенко радить витримати паузу й зараз не змінювати валюту заощаджень.

"Не смикатися. Як були, так і лишатися. Оптимальний варіант - витримати кошти до кінця строку (депозиту)", - сказав він.

Астапенко також додав, що в найближчому майбутньому найкраще буде тримати заощадження в гривнях.

"Щодо євро є прогнози з досить сильним розсіюванням. Щодо національної валюти... я б у гривні тримав. Дохідність у національній валюті вища, ніж в інших", - додав голова правління.

У вівторок курс продажу готівкового долара в обмінних пунктах київських банків станом на 10:30 підвищився порівняно з даними на 9:30 на 0,39 коп. - до 4,9476 UAH/USD, курс купівлі знизився на 0,54 коп. - до 4,7729 UAH/USD. Національний банк установив офіційний курс гривні 5,0500 UAH/USD.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!