Черновецький "повісив" подорожчання маршруток на Тимошенко

П'ятниця, 21 березня 2008, 18:35

Мер Києва Леонід Черновецький звинувачує у підвищенні плати за проїзд у столичних маршрутках Кабінет Міністрів та несумлінних приватних перевізників.

"Ми зверталися до приватних перевізників із пропозиціями часткової компенсації їхніх витрат для того, щоб тарифи на проїзд залишалися на колишньому рівні", - цитує слова Черновецького прес-служба Київської міськадміністрації.

"Єдине, що для цього потрібно, - забезпечення законних засад для того, щоб перевізники отримували ці компенсації із коштів міського бюджету", - пояснив мер.

"Із цим питанням ми зверталися і в Кабінет Міністрів, і у Верховну Раду. Але жодної відповіді не дістали", - заявив він.

Реклама:

За словами Черновецького, "не випадково підвищення цін на паливо збіглося з часом ухваленням постанови про перевибори у столиці".

"Кабінет Міністрів, із чиєї провини безконтрольно злетіла ціна на бензин, тепер використовує це для дестабілізації життєдіяльності в Києві", - заявив мер.

"Пропозиції київської влади щодо вирішення питання з маршрутчиками урядом відмітаються. Зате, під виглядом захисту прав перевізників, київський міський БЮТ і Блок Кличка проводять страйки і мітинги", - зазначив він.

"Ніхто із представників цих блоків навіть не задумується про звичайних киян. Жадоба влади будь-якою ціною замінила їм бажання працювати на користь людям. У ситуації з підвищенням проїзду у маршрутках політики залізли до кишень киян", - наголосив мер.

За словами Черновецького, "у Києві з 2000 маршруток лише 400 належать місту". Він запевнив, що "в жодному з комунальних маршрутних таксі ціна на проїзд підніматися не буде".

"Виходом із цієї ситуації є повна заміна застарілих маршруток на муніципальний транспорт європейської якості з високим рівнем сервісу, кондиціонерами і справедливими тарифами", - заявив Черновецький.

"Цього року ми вже на 70% замінимо небезпечні для громадського руху і для життя пасажирів маршрутки на новий громадський транспорт. А вже наступного року він буде повністю оновлений", - додав він.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!