Пинзеник звинуватив Податкову в затягуванні відшкодування ПДВ

П'ятниця, 14 березня 2008, 16:37
Міністр фінансів Віктор Пинзеник звинувачує Державну податкову адміністрацію в затягуванні строків відшкодування податку на додану вартість.

Про це Пинзеник заявив, оцінюючи підсумки діяльності Податкової в січні-лютому.

З його слів, Міністерство фінансів зверталося в Державне казначейство із запитом інформації про відшкодування ПДВ, і виявилося, що частина сум не відшкодована Податковою ще з початку січня.

У зв'язку із цим міністр фінансів звернувся до голови Податкової Сергія Буряка, категорично заявивши, що бюджетний ресурс на відшкодування ПДВ збільшено не буде.

"Ми не будемо підганяти показники під фактичне виконання", - сказав Пинзеник.

Реклама:

Окрім того, він пообіцяв, що дасть указівку Держказначейству з 1 квітня публікувати на своєму інтернет-сайті причини затягування строків відшкодування ПДВ.

Також Пинзеник попросив Податкову не слати йому листа із проханням про перегляд бюджетного приписання, що стосується відшкодування ПДВ.

"Я сподіваюся, Податкова не буде слати мені листів... Я з початку року вже одержав 28 листів від податкових адміністрацій різних рівнів", - сказав Пинзеник.

Міністр звернувся з вимогою до Буряка шукати резерви для збільшення надходжень у Державний бюджет і навів як приклад ефективну роботу Державної митної служби в січні-лютому.

Як відомо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко розкритикувала роботу Державної податкової адміністрації в січні-лютому.

За даними Податкової, за січень-лютий 2008 року було зібрано 7,1 млрд гривень ПДВ.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!