У Януковича хочуть мораторію на приватизацію

Четвер, 28 лютого 2008, 14:43

Партія регіонів вимагає тимчасового запровадження мораторію на приватизацію.

Про це сказано у заяві партії з приводу затвердження Кабміном списку підприємств для приватизації у 2008 році.

Зокрема, "регіоналів" турбує, що уряд Тимошенко хоче "розпродати акції рентабельних акціонерних товариств - "Укртелекому", Одеського припортового заводу, "Турбоатому", а також низки обленерго".

"Цей уряд пішов на сумнівний рекорд, прагнучи розпродати активи на суму, більшу ніж за всі роки приватизації", - йдеться у заяві.

Найнебезпечнішим "регіонали" вважають те, що "через волюнтаристські дії уряду Тимошенко держава втрачає стратегічні об'єкти української економіки".

Реклама:

"У зв'язку зі вступом України до СОТ витворилася цілком нова ситуація, яка вимагає нових підходів до питання приватизації... Ми повинні мати ясну і зрозумілу відповідь - якою буде доля цих підприємств у нових умовах? Чи не чекає їх закриття? Чи будуть збережені робочі місця? В уряді ніхто не зробив нині такого аналізу в контексті нової ситуації, що склалася у зв'язку зі вступом України до СОТ. Тому треба переглянути програму приватизації з урахуванням збереження конкурентоздатності підприємств, які продаються, а також із урахуванням збереження робочих місць", - ідеться у заяві.

У зв'язку з цим Партія регіонів вимагає запровадження мораторію на приватизацію до перегляду програми приватизації - "перегляду, який буде проведений у зв'язку з новими умовами, що складаються після вступу України до СОТ".

"Партія регіонів вимагає припинити розбазарювання стратегічних виробництв та попереджає, що за волюнтаризм та антинародні дії треба відповідати", - сказано у заяві.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!