На Пейзажній алеї знову намагалися встановити паркан (ФОТО)

Вівторок, 19 лютого 2008, 15:03

Сьогодні, 19 лютого 2008 року, близько восьмої години ранку на Пейзажній алеї в місті Києві, на місці майбутнього будівництва житлового будинку на території державного заповідника "Стародавній Київ" та охоронної зони ЮНЕСКО, приблизно 20 молодих людей почали встановлювати дерев'яний паркан.

Вони діють під охороною міліції.

 

 

Молодики прикриваються ордером на проведення археологічних розкопок і встановлення паркану. Термін дії дозволу закінчується 11 червня 2005 року, але в кінці документа є дописка, що виконання робіт подовжено до 1 березня 2008 року. Підпис під допискою схожий на підпис П. С.  Андрущенко - начальника Управління благоустрою Києва.

Реклама:

У той же час, документами, які дають право на розкопки (відповідно до Закону "Про охорону археологічної спадщини"), є дозвіл від міністерства культури плюс відкритий лист Інституту археології.

До Пейзажної алеї стягуються активісти ініціативи "Збережи старий Київ".

Станом на 10:23 секції паркану склали біля сторожки охоронців, робітники поїхали з місця на уазику.


* * *

Нагадаємо, 15 січня 2008 року на цьому ж місці була спроба ТОВ "УМ-Інвест" установити бетонний паркан, прикриваючись Міністерством закордонних справ. Тоді частину камазів із бетонними стінками зупинили активісти. Будівельники діяли за простроченими дозволами. Мешканці прилеглих будинків та активісти "Збережи старий Київ" були побиті.

Міністерство закордонних справ, що виступає замовником будівництва, незважаючи на низку акцій протесту та рішень суду, не відмовляється від планів будівництва житлового будинку на фундаменті княжого палацу часів Київської Русі.

* * *

Ініціатива "Збережи старий Київ" утворена на добровільних засадах, до її діяльності не причетна жодна з політичних чи фінансових груп.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!