Через тиждень Ющенка візьмуть в облогу

Понеділок, 18 лютого 2008, 19:03

Члени громадської організації "Захист земель Київщини" мають намір почати з 25 лютого безстрокову акцію біля адміністрації президента в Києві в захист прав членів КСП "Бориспільське", а також сіл Велика Олександрівка, Щасливе і Гора.

Про це заявила на прес-конференції в понеділок голова КСП "Бориспільське", голова громадської організації "Захист земель Київщини" Галина Бондаренко.

"Ми будемо сидіти перед Секретаріатом президента, Генеральною прокуратурою до того часу, поки не відреагують на наші проблеми", - заявила Бондаренко.

За її словами, учасники акції мають намір вимагати відновлення прав громадян на земельні ділянки, які були в них відчужені на підставі рішення суду.

Реклама:

Учасники акції мають намір розбити наметове містечко біля Секретаріату президента, а також оголосити голодування доти, поки не будуть вирішені їхні питання.

Бондаренко нагадала, що в 2004 році місцевий суд прийняв незаконне, на її думку рішення, про відчуження 4 тис. га розпайованих земель КСП "Бориспільське", а також сіл Велика Олександрівка, Щасливе і Гора (Бориспільського району Київської області).

Учасники акції будуть вимагати особистої зустрічі з президентом України Віктором Ющенком, на якій вони мають намір подати йому відповідну скаргу громадян.

У цій скарзі вони збираються викласти "всі злочини злочинців, що розкрали землі й майно, а також перелік посадових осіб, представників правоохоронних органів і суду, що сприяли цим злочинам".

Комендант наметового містечка, розбитого на Бориспільській трасі, Петро Котлинський заявив, що активістів, які відстоюють права громадян на землю, переслідують люди, котрі нібито незаконно заволоділи землею й майном КСП "Бориспільське". Зокрема, один із активістів убитий, є випадки побиття. Разом із тим, слідство не просувається.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!