"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко вважає неприпустимим фінансування дефіциту Держбюджету за рахунок приватизації

П'ятниця, 15 лютого 2008, 17:41

Президент Віктор Ющенко вважає неприпустимим фінансування дефіциту Державного бюджету за рахунок приватизації. Про це Ющенко заявив у вступному слові на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

"Фінансувати за рахунок приватизації дефіцит Держбюджету - це злочин", - заявив президент.

Він відзначив, що державні активи можуть бути продані тільки один раз, і тому виручені за рахунок цього кошти повинні бути направлені на проекти з розвитку національної економіки, у тому числі для стимулювання інноваційної сфери.

При цьому держава при продажі об'єктів, особливо стратегічного значення, повинна проводити ретельну їх передприватизаційну підготовку, щоб виручити за ці активи якомога більшу суму.

Ющенко підкреслив, що іноді така підготовка може здійснюватися рік або навіть кілька років.

Реклама:

"Не повинно поставати питання - розпродаж за всяку ціну", - відзначив президент.

Ющенко заявив, що, на його думку, приватизація в Україні не досягла головної своєї мети - оптимізації економічної структури держави.

Президент підкреслив, що причина цього в корупційних і непрозорих приватизаційних процесах і навів приклад продажу держпакета акцій "Луганськтепловозу" в 2007 році.

Він закликав Кабмін і Раду прийняти нову програму приватизації, оскільки чинна була розрахована тільки на 2000-2002 роки і не відповідає сучасним інтересам суспільства.

Ющенко додав, що виступає за прийняття Радою чіткого графіка приватизації на 2008 рік, щоб мінімізувати втручання в цей процес окремих чиновників.

"Я наполягаю, щоб Рада затвердила чіткий графік приватизації, щоб вона не залежала від волі клерка, що може жонглювати нею як циган сонцем", - сказав він.

Як повідомлялося, наприкінці січня Ющенко висловив надію на професійну роботу Ради при внесенні змін у Держбюджет-2008.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!