"Нафтогаз" заперечує проект угоди з "дедлайнами"

П'ятниця, 15 лютого 2008, 14:15

НАК "Нафтогаз України" спростовує наявність проекту угоди про розвиток відносин із Росією у газовій сфері і оприлюднені у ЗМІ нібито подробиці цього проекту.

Про це сказано в прес-релізі НАКу, розповсюдженому прес-службою "Нафтогазу" у п'ятницю.

"НАК "Нафтогаз України" наголошує, що оприлюднений в українських ЗМІ проект угоди щодо розвитку відносин у газовій сфері між компанією та ВАТ "Газпром" не відповідає дійсності й має розглядатися як політична інсинуація", - сказано в прес-релізі.

Компанія заявляє, що "наведена інформація за своїм змістом суперечить домовленостям президентів України й Росії та не відповідає позиції договірних сторін".

Реклама:

"НАК "Нафтогаз України" вважає, що оприлюднення таких заяв у період проведення переговорів не сприяє добросусідським відносинам та духу партнерства між країнами", - наголошує Національна акціонерна компанія.

Як відомо, газета "Комерсант-Україна" у номері за 15 лютого написала, що має у своєму розпорядженні копію проекту угоди між російською та українською стороною про розвиток відносин у газовій сфері, і навела в статті її деталі.

Зокрема, за інформацією видання, нову схему постачань газу в Україну необхідно оформити до 1 квітня, а борг у $1 млрд - виплатити до 14 березня. В іншому разі, зазначав "Комерсант", знову постане питання про скорочення постачань газу.

Також видання з посиланням на текст проекту навело деякі подробиці створення спільного підприємства "Газпрому" й "Нафтогазу", яке, як повідомляли учасники газових переговорів, має незабаром змінити компанію "РосУкрЕнерго" як посередника.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!