Біля Київміськадміністрації пікетують водії маршруток

Вівторок, 12 лютого 2008, 12:07

Майже 150 водіїв маршрутних таксі вимагають під Київською міською адміністрацією підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі.

Пікетники стоять півколом на тротуарі біля мерії, тримаючи гасла: "Туалет - 1 гривня! Маршрутне таксі - 0,75 гривні", "Незабаром влада змусить вас ходити пішки!", "Мере! Настав час зустрітися з перевізниками особисто".

У резолюції пікетників, розданій журналістам, сказано, що зараз маршрутні таксі в Києві опинились на межі зникнення через подорожчання палива й економічно необґрунтовані тарифи на проїзд.

Пікетники стверджують, що через низьку заробітну плату водіїв маршруток відбувається їх масове звільнення, у результаті чого вже близько 300 маршруток не виходять на маршрути, що вже позначається на якості обслуговування пасажирів.

Реклама:

Пікетники вважають, що проїзд у маршрутках треба збільшити на 40-50%, тобто подорожчання становитиме не більше, ніж 0,5 гривні.

Разом із тим перевізники вважають, що Київміськадміністрація цілеспрямовано намагається позбутися конкурентів комунального підприємства "Київпастранс", щоб він залишався монополістом на ринку перевезень.

У зв'язку з цим пікетники, крім підвищення тарифів на проїзд, вимагають створити рівні конкурентоспроможні умови роботи для всіх перевізників - і приватних, і комунальних, а також установити механізм індексації ціни на проїзд у маршрутних таксі відповідно до рівня інфляції.

Пікет триватиме орієнтовно до 12:00.

Нагадаємо, Державний комітет із питань регуляторної політики й підприємництва в Києві наполягає на необхідності підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі Києва.

Київська міська державна адміністрація домовилася з компаніями-перевізниками про збереження тарифів на проїзд у маршрутних таксі на нинішньому рівні.

У грудні 2007-го представництво Держкомпідприємництва в Києві звинуватило Київміськадміністрацію в затягуванні визначення економічно обґрунтованих тарифів на проїзд у маршрутних таксі в Києві.

Київміськадміністрація вважає чинні тарифи на проїзд у маршрутні таксі на межі збиткових для перевізників.

Раніше 42 приватні перевізники запропонували Київміськадміністрації створити робочу групу й спільно визначити економічно обґрунтовані тарифи на проїзд у маршрутних таксі до 1 грудня.

Усього в Києві працюють 73 приватні перевізники, які мають автопарк із близько 2,5 тис. маршруток.

У Києві в маршрутних таксі діють такі тарифи: проїзд до 3 км - 0,5 гривні, від 3 до 5 км - 0,75 гривні, від 5 до 10 км - 1 гривня, від 10 до 15 км - 1,25 гривні, від 15 до 20 км - 1,5 гривні, понад 20 км - 1,75 гривні.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!