Костусєв боїться інфляції через відомство Вінського

Середа, 30 січня 2008, 13:19

Антимонопольний комітет побоюється зростання інфляції через підвищення з 1 лютого Міністерством транспорту й зв'язку тарифів на залізничні вантажні перевезення, про що сказано в повідомленні прес-служби міністерства.

Комітет застерігає, що підвищення тарифів може мати непередбачені наслідки для економіки, послабити конкурентоспроможність вітчизняних товаровиробників на зовнішніх ринках і спричинити черговий інфляційний виток.

Прес-служба зазначає, що АМКУ послідовно наполягав на розробці й введенні прозорого порядку формування тарифів на залізничні перевезення й неодноразово пропонував Мінтрансзв'язку впровадити відповідні нормативні документи.

АМКУ вважає, що доцільність підвищення тарифів профільне міністерство повинне обґрунтовувати лише конкретними розрахунками.

Реклама:

"На жаль, на сьогодні в цьому питанні переважає відомчий підхід, оскільки Мінтрансзв'язку досі поєднує функції управління залізничним транспортом і регуляції тарифів залізниць", - сказано в повідомленні.

Кардинальне вирішення цього питання комітет бачить у створенні незалежного органу - Національної комісії регулювання транспорту, розробці й затвердженні цією комісією відповідних документів із питань ціноутворення.

З огляду на це, 14 січня голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв листом звернувся до міністра транспорту й зв'язку Йосипа Вінського з пропозицією утриматися від підвищення тарифів на залізничні перевезення до створення національної комісії.

Однак профільне міністерство проігнорувало позицію комітету й погодило зазначений наказ із Міністерством економіки, Міністерством фінансів.

Нагадаємо, наказом №43 від 17 січня, що набуває чинності з 1 лютого, Мінтрансзв'язку уніфікувало тарифи на внутрішнє, експортне й імпортне перевезення вантажів на залізницях.

Українські Новини 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!