У НБУ кажуть, що Кабмін має переглянути прогноз інфляції-2008

П'ятниця, 25 січня 2008, 18:43
Виконавчий директор Національного банку Ігор Шумило виступає за перегляд Кабінетом Міністрів прогнозу інфляції на 2008 рік.

Про це сказано в повідомленні апарату Верховної Ради з посиланням на заяву Шумила під час  засідання парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

"Виконавчий директор із економічних питань Національного банку Шумило вважає, що уряду необхідно визначити достовірний реалістичний прогноз інфляції. На його думку, нереалістичні оцінки породжують істотну недовіру й зростання інфляційних очікувань", - сказано в повідомленні.

Учасники засідання також висловилися за оприлюднення урядом прогнозів на 2009-й і три наступні роки щодо динаміки ціни на газ і динаміки тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Населення й бізнес повинні знати й довіряти урядовій середньостроковій траєкторії динаміки цін", - сказано в повідомленні.

Комітет із питань фінансів і банківської діяльності також обговорив питання грошово-кредитної політики.

Як відомо, Кабмін при розробці Держбюджету-2008 заклав у 2008-му інфляцію на рівні 9,6%.

У грудні 2007 фінансовий комітет Ради виступив за збільшення статутних фондів Ощадбанку на 500 млн гривень - до 1 422 млн гривень й Укрексімбанку на 500 млн гривень - до 1 986 млн гривень у 2008-му.

"Українські Новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!