"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський шантажує державу Укрнафтою?

Четвер, 24 січня 2008, 12:19

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський змушує уряд продати йому Укрнафту.

Про це пише газета "Дєло".

Учора були зірвані позачергові збори акціонерів найбільшої нафтовидобувної компанії країни "Укрнафта". Головні акціонери підприємства – НАК "Нафтогаз України" і група "Приват" — так і не домовилися, як поділяти прибуток за минулі роки.

Вирішити цю проблему спробували лідер Привату Ігор Коломойський і новий глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина. За інформацією джерел у НАКу, вони зустрічалися напередодні зборів, але безрезультатно.

Реклама:

Тимчасом тривала суперечка змушує акціонерів уживати кардинальних заходів. "Приватівці" через підконтрольні ЗМІ поставили умову уряду. Вони запропонували владі продати їм держпакет (50% +1) Укрнафти або викупити їхню частку (42%). У іншому разі Приват погрожує продати свої акції росіянам.

З-поміж  зацікавлених у такій угоді — Газпром.

Заступник глави Секретаріату президента і представник президента в українському Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак, розцінив такі заяви власників Привату як шантаж.

При цьому він підтвердив, що зараз в уряді обговорюється питання можливого продажу держпакета акцій Укрнафти.

Офіційно в прес-службі Укрнафти зрив зборів пояснили тим, що приватні акціонери домовилися не реєструватися на зборах акціонерів, оскільки питання не були погоджені з новим керівництвом НАК "Нафтогаз України".

За інформацією представників Укрнафти, основні власники компанії також домовилися підписати угоду про принципи подальшої роботи, тільки після цього буде названа нова дата зборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!