У БЮТ вважають, що лише один кандидат у Генпрокурори не має проблем

Понеділок, 21 січня 2008, 13:22

Із усіх запропонованих Секретаріатом президента кандидатур на посаду Генпрокурора тільки Олег Литвак може бути призначений без порушення норм закону "Про прокуратуру".

Про це заявив народний депутат від фракції БЮТ Святослав Олійник.

Призначення будь-якої з інших кандидатур може бути проблемним, вважає Олійник.

Відповідно до закону, прокурором навіть обласного рівня може бути призначена особа, яка має стаж роботи в органах прокуратури або на судових посадах не менше семи років. Цим же законом установлено, що під поняттям "прокурор" мають на увазі й Генерального прокурора та його заступників. Особи ж, які не мають досвіду роботи за спеціальністю в правоохоронній системі, проходять в органах прокуратури стажування строком до одного року.

Реклама:

"Таким чином, щоб призначити одного із зазначених кандидатів (Миколу Оніщука, Ігоря Пукшина, Марину Ставнійчук, Миколу Катеринчука чи Миколу Полудьонного) на посаду Генерального прокурора, який би приступив до виконання своїх безпосередніх обов'язків, не проходячи відповідного стажування, потрібно внести зміни до чинного Закону України "Про прокуратуру". Так можна породити хибну практику зміни закону під конкретну кандидатуру, застережує Святослав Олійник.

Нагадаємо, 17 січня голова Секретаріату президента Віктор Балога назвав претендентів на посаду Генерального прокурора.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!