Черновецький відмінив закриття комунальних газет

П'ятниця, 7 грудня 2007, 18:16 -

Міський голова Києва Леонід Черновецький наклав вето на прийняте у четвер рішення Київради про закриття муніципальних видань "Хрещатик", "Вечірній Київ" і "Українська столиця".

"Я категорично проти будь-яких спроб окремих депутатів ліквідувати київську муніципальну пресу", - заявив Черновецький.

На його переконання, "ініціатива деяких представників депутатського корпусу закрити видання, що існують десятки років, суперечить інтересам киян і є винятково продуктом особистих комплексів і амбіцій окремих політиків".

"Я гарантую кожному жителю столиці, що в них залишаться ті газети, до яких вони звикли і яким вони довіряють", - заявив Черновецький.

Реклама:

"Адже одна з трьох газет – "Вечірній Київ" - має столітню історію, тому ліквідацію такого видання нічим іншим, як втратою здорового глузду, назвати не можна", - пояснив він.

"Саме тому я накладу вето на варварське й антидемократичне рішення Київради про закриття столичних газет", - заявив мер.

За його словами, "війна з журналістами і свободою слова – це пережиток радянського минулого", повідомляє "Хрещатик".

"У демократичній державі, яку всі ми будуємо, ЗМІ – це "четверта влада", на якій лежить обов'язок вказувати на недоліки як законодавчої, так і виконавчої гілок влади", - відзначив Черновецький.

"У засобах масової інформації вони відбиваються, як у дзеркалі. Згадаємо приказку: "Нічого на дзеркало нарікати, коли пика крива". Ми живемо в європейській столиці, і повинні прагнути до європейських цінностей, і до свободи слова насамперед", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: