"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МЗС почало руйнувати історичне серце Києва

Четвер, 6 грудня 2007, 17:53

Будівельники, найняті Міністерством закордонних справ, у четвер уранці почали роботи в районі Пейзажної алеї. Зокрема, почали знищення дерев, які ростуть в історичній зоні, що охороняється законом.

За даними ЕП, місцеві жителі намагалися завадити незаконному вирубуванню дерев. Дійшло до фізичного протистояння між місцевими жителями й виконавцями будівельних робіт.

Під час конфлікту кияни забрали ключі від підйомного крану і відмовлялись їх віддавати.

Спецпідрозділ МВС "Беркут", приїхавши на місце конфлікту, не чинив жодних активних дій, лише не допускав бійки між конфліктуючими сторонами. За словами міліціонерів, вони чекали на приїзд прокуратури.

Реклама:

Противники забудови на Пейзажній алеї поширили таку заяву: "Прикриваючись Міністерством закордонних справ, якісь люди знищують у чужому дворі дерева. Користуючись безвладдям у країні, вони хочуть по-швидкому побудувати елітний будинок із підземним паркінгом і басейнами на даху, нібито для МЗС. На даний момент судом і виконавчою службою Міністерства юстиції заборонені будь-які роботи в цьому місці. Але, незважаючи на заборону й присутність міліції, вони продовжують рубати дерева".

Як повідомляла ЕП раніше, на розі Пейзажної алеї й Десятинного провулка – в архітектурній зоні, що перебуває під охороною, – збираються побудувати житлову елітну дев'ятиповерхіку з підземним паркінгом на сотню автомобілів. Жителі сусідніх будинків, історики, художники виступають проти такої забудови. Людям уже вдалося назбирати більше тисячі підписів. Також вони почали судитися з МЗС - власником ділянки й замовником будівництва.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!