"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Сербії затримали власника Чорноморського суднобудівного заводу

Четвер, 6 грудня 2007, 18:11

У середу, 5 грудня, російського бізнесмена, що є одним із головних акціонерів Чорноморського суднобудівного заводу, Ігоря Чуркіна затримали в Сербії під час спроби перетнути кордон цієї країни. Про це повідомила прес-секретар ВАТ "Судмашпром" Ірина Акулова.

За її словами, Чуркіну не висунули жодних звинувачень, проте мотивом затримання стало "прохання української сторони доставити його в Миколаївське відділенні УМВС для пояснень в межах карної справи". Сербська сторона, у свою чергу, запросила документи, які би дозолили їй вивчити справу і визначитися з рішенням щодо екстрадиції.

Також Акулова повідомляє, що Ігора Чуркіна було затримано через карну справу, яку порушено Миколаївською обласною прокуратурою за фактом порушень під час приватизаційного конкурсу із купівлі ЧСЗ. Справу відкрили на початку 2007 року на підставі позову заступника генпрокурора України в інтересах Фонду держмайна до ВАТ "Судмашпром" щодо розірвання договору купівлі-продажу акцій ЧСЗ.

Проте, як зазначає Акулова, ФДМУ не підтримав цей позов, і просив суд залишити його без розгляду, що і зробив своєю ухвалою 12 червня 2006 року Київський господарський суд.

Реклама:

Проте в середині липня Миколаївська обласна прокуратура порушила карну справу проти Чуркіна на тих же підставах. "Тобто справа по факту не доказана, а карну справу вже порушено, тоді як за законом усе має бути навпаки", - говориться в повідомленні прес-служби "Судмашпрому".

"Ми хочемо офіційно заявити, що вважаємо цю справу замовленням у межах силового захоплення ЧСЗ у серпні нинішнього року. Мало того, всерйоз побоюємося, що Ігорю Чуркіну готують долю Максима Курочкіна – його хочуть усунути як перешкоду на шляху до встановлення контролю над ЧСЗ групою Вадима Новінського", - зазначають у "Судмашпромі".

Також Ірина Акулова зазначає, що сьогодні вже зроблено перші кроки для поновлення прав на ЧСЗ братів Чуркіних. А саме - з посади арбітражного керівника ЧСЗ звільнено Ігора Завертайного, якого в "Судмашпромі" називають креатурою Новінського, а також визнано незаконними збори акціонерів ЧСЗ, що відбулися 16 серпня 2007 р., і відмінено всі рішення, які на них ухвалили.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!