У Партії регіонів кажуть, що газ почав дорожчати з вини Тимошенко

Середа, 5 грудня 2007, 18:47

У Партії регіонів вважають, що у зростанні ціни на газ винна Юлія Тимошенко, яка у 2005 році заявила про розірвання угод із Росією.

"Намагання валити з хворої голови на здорову стало родовою, гербовою ознакою фракції БЮТ. Я би міг їм порекомендувати намалювати такий герб партії: білу пухнасту жабу, яка стоїть чи висить догори ногами", - заявив регіонал Ярослав Сухий прес-службі блоку.

"Потрібно почати з того, що саме за часів Тимошенко незрозуміло з яких причин її два підлеглих Плачков і Івченко чи-то за власної ініціативи, чи за наказом Тимошенко або Ющенка зробили все, щоб зіпсувати наші відносини з Росією і розірвали угоду, за якою ціна на газ у 2009 році була мало того що зафіксованою, але й надзвичайно вигідною для України", - зазначив він.

"Реакція Росії, яка встановила нову ціну на газ, є абсолютно прогнозованою. Адже ще зовсім недавно, восени, Борис Нємцов (абсолютно не наш прибічник чи прихильник Партії регіонів) стверджував, що загроза приходу Тимошенко до прем’єрського крісла різко погіршить українсько-російські відносини", - заявив Сухий.

Реклама:

За його словами, ціна на газ, "це нам і нашим виборцям розплата за те, що ми голосуємо, не думаючи головою, а відкликаючись на красиві слова".

Як відомо, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що сподівається після формування нового уряду повернутися до переговорів із "Газпромом" щодо поставок природного газу в Україну.

Про це вона сказала, коментуючи енергетичну політику уряду Віктора Януковича.

"Встановлення ціни на російський газ для України 179,5 долара за тисячу куб. м засвідчує повний і безумовний провал як енергетичної політики уряду Януковича зокрема, так і всієї політики цього уряду загалом", - заявила Тимошенко.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!