Заправки є причиною столичних заторів - "Стрітрейсинг"

Вівторок, 4 грудня 2007, 16:06

Хаотичне розташування АЗС у місті - одна з причин виникнення заторів.

Такі результати опитування тисячі автолюбителів, яке з 19-го до 23 листопада провела громадська організація "Стрітрейсинг".

- Багато водіїв не знають, як швидше й зручніше доїхати до АЗС, як при цьому спланувати свій час. Людина їде, а виявляється, що заправку вона вже проїхала. Доводиться повертатися, намотувати зайві кілометри. Так машини поступово скупчуються, виходить або тягучка, або й пробка, - каже Олександр Пабат, 33 роки, депутат Київради й президент громадської організації "Стрітрейсинг".

На деяких вулицях міста можна побачити одночасно кілька АЗС поруч, водночас на інших немає жодної. Продумане розміщення заправок має зменшити транспортний потік, зауважує Пабат.

Реклама:

Значною проблемою міські водії назвали і відсутність дорожніх показників АЗС. Фахівці пропонують створити карту-схему, куди занесуть всі столичні заправки (нині їх майже 250). А також добре продумати маршрути, якими зручніше добиратися до станцій. Цю схему почали розробляти ще 2003-го, а завершити планують в січні-лютому 2008-го.

Водії стверджують: автозаправок не вистачає в Печерському, Оболонському і Святошинському районах. Понад 84% опитаних стоять у чергах на АЗС кілька разів на місяць. А найлегше залити повний бак бензину на Подолі.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!