ФДМ буде судитися з усіма новими власниками ЧСЗ

Понеділок, 3 грудня 2007, 16:14 -

Фонд держмайна не відмовиться від судового процесу з приводу повернення у державну власність контрольного пакета Чорноморського суднобудівного заводу навіть у разі перепродажу акцій власниками підприємства. Про це повідомив заступник голови Фонду держмайна Олександр Потімков.

"Якщо в процесі судового спору, який триває зараз, власники ЧСЗ комусь продадуть свою частку в підприємстві, ми проконтролюємо, аби на нового власника перейшли всі інвестиційні зобов’язання і обов’язки щодо судового спору, і будемо вертати (акції – ЕП) від нового власника", - сказав Потімков.

Кілька днів тому Антимонопольний комітет видав Херсонському суднобудівному заводу, що підконтрольний російському бізнесмену Вадиму Новінському, попередній дозвіл на придбання 50% акцій ЧСЗ. В той же час, за інформацією прес-служби ЧСЗ, нинішні власники понад 90% акцій підприємства російські бізнесмени брати Чуркіни не ведуть жодних переговорів з приводу продажу своєї частки в підприємстві.

Потімков повідомив, що Фонд не погоджував із АМКУ надання ХСЗ дозволу на купівлю 50% акцій Чорноморського суднобудівного, а також не отримували жодних звернень від власників ХСЗ.

Реклама:

Раніше власники понад 90% акцій ЧСЗ брати Чуркіни заявляли, що Новінський звертався до них з пропозицією продати свою частку підприємств, проте отримав відмову. Водночас, за повідомленнями ЗМІ, керівництво ХСЗ заперечує будь-які дії щодо укладання договору купівлі-продажу акцій ЧСЗ.

Окрім отримання дозволу на купівлю контрольного пакету ЧСЗ протягом останнього часу структури, підконтрольні Новінському, зробили кілька спроб посилити свій вплив на підприємство.

Наприкінці жовтня акціонери ХСЗ, підконтрольного Новінському, виступили ініціаторами створення суднобудівного холдингу на базі Херсонського та Чорноморського суднобудівних заводів, а також Миколаївського державного суднобудівного заводу ім. 61 комунара.

Як повідомлялося, за останні чотири місяці на ЧСЗ сталися дві зміни керівництва підприємства. Перша в серпні 2007 року, коли місце генерального директора ЧСЗ посів його колишній керівник Олександр Сагайдаков, друга – на початку жовтня 2007 р., коли збори акціонерів призначили на посаду гендиректора Іллю Горна, який до цього входив до наглядової ради Херсонського суднобудівного заводу, контрольованого Вадимом Новінським.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: