"ВимпелКом" повністю купив "Голден Телеком"

П'ятниця, 21 грудня 2007, 17:30

ВАТ "ВимпелКом" (торгова марка "Білайн") офіційно оголосило про підписання угоди про придбання 100% Golden Telecom за ціною 105 дол. за акцію. Про це повідомляється в офіційних документах компанії.

Остаточна угода про злиття після оголошення про можливу операцію 3 грудня 2007 р. укладена між двома дочірніми компаніями "ВимпелКому" VimpelCom Finance B.V. і Lillian Acquisition і Golden Telecom.

Відповідно до цієї угоди, Lillian Acquisition Inc. не пізніше 18 січня 2008 р. здійснить тендерну пропозицію про придбання 100% звичайних акцій Golden Telecom, які перебувають в обігу, за ціною 105 дол. за акцію, при цьому загальна сума операції становитиме приблизно 4,3 млрд дол. Ціна пропозиції 105 дол. за акцію представляє премію у розмірі 3,5% до ціни закриття акцій Golden Telecom на 30 листопада 2007 р. (робочого дня, що передує оголошенню "ВимпелКомом" і Golden Telecom про процес переговорів щодо можливого придбання) і премію у розмірі 10,1% і 27,6% до середньої ціни закриття  відповідно за останні 60 і 120 днів.

Якщо тендерна пропозиція буде успішно реалізована, за нею розпочнеться другий етап придбання, під час якого всі звичайні акції Golden Telecom, не запропоновані до продажу в рамках тендерної пропозиції, будуть конвертовані у право отримання 105 дол. за акцію.

Реклама:

Вказана операція одностайно рекомендована радам директорів компаній.

"ВимпелКом" розраховує, що ця операція спричинить перетворення "ВимпелКому" з переважно мобільного оператора в інтегрованого провайдера послуг із позиціями на швидкозростаючих ринках широкосмугового доступу до інтернету, передачі даних і мобільного зв'язку. Крім того, у "ВимпелКомі" вважають, що злиття сприяє створенню першого повністю інтегрованого провайдера телекомунікаційних послуг у Росії і країнах СНД.

До групи компаній "ВимпелКом" входять оператори зв'язку, що надають свої послуги в Росії, Україні, Казахстані, Таджикистані, Узбекистані, Грузії і Вірменії. Ліцензії групи компаній "ВимпелКом" на надання послуг зв'язку в стандартах GSM і 3G охоплюють територію, на якій проживають майже 250 млн людей. Норвезькій телекомунікаційній компанії Telenor належить 29,9% акцій "ВимпелКому", Altimo (колишня "Альфа-Телеком") - 44%. Чистий прибуток ВАТ "ВимпелКом" за US GAAP за 9 місяців 2007 р. збільшився на 78,4% - до 1,094 млрд дол.

"Голден Телеком" є постачальником інтегрованих телекомунікаційних і інтернет-послуг у найбільших населених пунктах Росії, України та інших країнах СНД. Основними акціонерами компанії були "Альфа-груп" (29,5% акцій) і норвезький Telenor (20,2%). Чистий прибуток "Голден Телекому" за US GAAP за 9 місяців 2007 р. порівняно з аналогічним періодом 2006 р. збільшився в 1,87 разу - до 123,4 млн дол.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!