Коломойський став акціонером компанії Абрамовича

Середа, 19 грудня 2007, 12:34

Співвласник українського Приватбанку Ігор Коломойський став міноритарним акціонером Evraz Group, при цьому частка Lanebrook Limited, основного акціонера російської компанії, скоротилася з 82,61% до 72,89%.

Як ідеться в повідомленні Evraz, наразі компанії BNY (Nominees) Limited, основним бенефеціарієм якої є Коломойський, належить 9,72% акцій групи.

Раніше представник Lanebrook повідомив, що компанія придбала низку гірничодобувних і металургійних підприємств в Україні, заплативши за них коштами й акціями Evraz. При цьому сума угоди не розкривалася.

Вказані активи основний акціонер планує продати Evraz.

Реклама:

Угода також буде проходити на умовах часткової оплати коштами й акціями додаткової емісії. За попередньою оцінкою групи, Evraz заплатить за цією угодою $2-2,2 млрд, із яких близько $1 млрд виплатять коштами.

Як повідомлялося, Evraz здобуває в Millhouse українські ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (95,57%), Коксохімічний завод "Баглейкокс" (93,74%), Дніпрококс (98,65%) і Дніпродзержинський коксохімічний завод (93,83%).

Остаточні умови і структура угоди повинні бути схвалені радою директорів Evraz на підставі висновку міжнародної організації оцінювачів, що проведе незалежну оцінку активів, які здобуваються.

Evraz Group планує завершити угоду в першому кварталі 2008 року.

Також Millhouse придбав"Південний ГЗК", що входив раніше в групу "Приват" 50%. Це підприємство передбачається також продати Evraz, однак група про таку угоду й умови її придбання ще не повідомляла.

Раніше учасники угоди повідомляли, що в цілому група "Приват", ключовими власниками якої є Коломойський і Геннадій Боголюбов, одержить від Lanebrook $1 млрд наявними і 35 млн GDR Evraz Group, що у вівторок котувалися на LSE за курсом $77,1 за акцію, що відповідає капіталізації $27,29 млрд.

Бенефіціаріями компанії Lanebrook у рівних частках є інвесткомпанія Millhouse, що керує активами Романа Абрамовича і його партнерів, а також Олександр Абрамов і Олександр Фролов.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!