У Києві відкрито новий міст - пряма дрога з Подолу на Троєщину

Середа, 19 грудня 2007, 13:58

У понеділок по обіді міське керівництво відкрило новий міст, що з'єднує подільську вулицю Набережно-Хрещатицьку із Московським мостом.

Планують, що мостом і швидкісним проспектом рухатиметься більша частина транспорту, що прямує з центру на Оболонь та Троєщину. На міст можна потрапити з боку вул. Набережно-Хрещатицької, що виходить на Дніпро. За висхідною лінією його проклали на острів Рибальський. Три смуги для автомобілів пролягають під недобудованим Подільсько-Воскресенським мостом. Дорога йде повз клуб "П'ятий елемент" до перехрестя з вул. Електриків, де сполучається з ним. Тому тут установили світлофор. Із місця перетину шляхів - дорога лише на Оболонь та Московський міст.

Рух новим мостом поки що односторонній - у напрямку Оболоні. 2009-го будівельники обіцяють ввести в експлуатацію три зворотних смуги з Оболоні на Набережно-Хрещатицьку.

На спорудженні об'єкту одночасно працювали майже десять загонів ВАТ "Мостобуд". Дорога добре асфальтована. Аби київські зими якомога менше "роз'їдали" дорожнє покриття, під нього клали шар гідроізоляційних матеріалів. Попрацювали й над улаштуванням нової вулиці - Набережно-Рибальської. Уздовж траси набережну виклали бетонними сходами, а береги укріпили камінням та щебенем.

Реклама:

Мер перерізав стрічку близько 15:00, а потім джипом проїхав по новій дорозі. Заступники їхали автобусом позаду. Міст здали на три роки швидше плану.

Після відкриття нового мосту шлях у бік Оболоні скоротився на 4 км. Проект обійшовся містові в 331,2 млн грн. Протягом доби тут проїжджатиме 20 тис. авто. Міст через Гавань планували відкрити 2010 року, але міська влада вирішила здати об'єкт достроково - через постійні затори на вулиці Електриків та Подолі.

Українські новини з посилання на "Газету по-українськи"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!