"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Асадчев критикує Кабмін за те, що грошей не дають

П'ятниця, 23 листопада 2007, 10:58

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев розкритикував Кабінет Міністрів і, зокрема, Міністерство фінансів за несвоєчасне виділення коштів державної субвенції регіону.

Про це губернатор заявив у четвер на розширеній колегії облдержадміністрації.

За його даними, область дотепер недоодержала зі спеціального фонду держбюджету 11,3 млн гривень: на сьогодні виділено тільки 73% запланованого, або 30,8 млн гривень.

"Такого бедламу, як цього року в бюджеті, в історії України ще не було. Нам покажуть ці мільйони на рахунку, напевно, 29 грудня, промайнуть перед нами, а потім ми будемо розповідати, чому не встигли використати", - зазначив Асадчев.

Реклама:

За даними Головного управління Державного казначейства в Полтавській області, на 2007 рік місцевим бюджетам Полтавської області всього з держбюджету передбачено виділення 962 млн гривень у 26 видах субвенцій.

Окрім того, губернатор невдоволений діями розпорядників коштів - керівників райадміністрацій і управлінь обладміністрації.

"У нас за загальнодержавною Програмою реформування ЖКГ прийшло 3,5 млн гривень, а ми використовували тільки 225 тис. Але найстрашніше, що до кінця року ще додатково повинно прийти 5,5 млн гривень. Якщо ми за 10 місяців не зуміли освоїти 3 млн гривень, як же ми освоїмо ще 5,5 млн гривень, от у чому трагізм проблеми", - зазначив Асадчев.

Зараз в області 27,5 млн гривень неосвоєні з 10 видів субвенцій, у тому числі газифікація населених пунктів (використано 8,6 млн гривень, або 44% від запланованого); будівництво житла військовим - 0,8 млн гривень, або 60%, і інвестиційні проекти/заходи профілактики технокатастроф - освоєно 14,1 млн, або 64% плану, та ін.

При цьому найбільше невикористаних бюджетних коштів: 6,824 млн гривень - у Полтаві, а також у Лохвицькому, Гадяцькому, Пирятинському і Шишацькому районах області.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!