Київрада вирішила, як киянам утримувати собак та кішок

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 12:20

Київська міська рада затвердила правила утримання кішок і собак на території міста.

Про це сказано в рішенні Київради, передають "Українські новини".

Кішки та собаки можуть належати повнолітній фізичній особі, юридичній особі.

Власник собаки повинен зареєструвати її протягом 30 днів із дня придбання в комунальному підприємстві "Центр ідентифікації тварин".

Реклама:

Реєстрація кішок здійснюється за бажанням.

При реєстрації власникові видається посвідчення й номерний знак тварини у вигляді жетона.

Власник повинен оплачувати комунальні послуги за утримання тварини, які нараховує балансоутримувач будинку.

При цьому власник зобов'язаний виводити собаку у двір тільки на повідку із прикріпленим до нашийника жетоном, а потенційно небезпечних собак - на короткому повідку (до 1,2 метра) і в наморднику.

У зв'язку з цим Київрада установила перелік із 30 порід потенційно небезпечних собак, у числі яких доберман, німецька й кавказька вівчарки, ротвейлер, американський бульдог, англійський мастиф, бультер'єр, аргентинський і німецький доги.

Власник зобов'язаний також прибирати екскременти за своєю твариною в під'їздах і ліфтах, регулювати її приплід, компенсувати ушкодження майна або моральний збиток, завданий твариною громадянам.

Разом із тим Київрада заборонила власникам вигулювати собак у стані сп'яніння, розводити й використовувати собак для боїв, розводити тварин із патологіями або для одержання м'яса й шкурок, викидати їхні трупи в сміттєві контейнери, ховати в неналежних місцях.

Продаж кішок і собак дозволяється на території їхніх власників, у притулках, розплідниках, на виставках, аукціонах і на спеціально обладнаних торговельних місцях.

Цуценят можна продавати у віці не меншому 2-х місяців, кошенят - не меншому 3-х. Починаючи із тримісячного віку тварин треба щорічно щеплювати від сказу.

Транспортувати тварин у громадському транспорті можна за наявності посвідчення про їх реєстрацію, дрібних собак і кішок - у спеціальних контейнерах.

Крім того, Київрада визначила, що зони для вигулу тварин повинні бути в пішохідній доступності 400 метрів і займати не менше 30% площі парку або скверу, а майданчики для дресирування - 1,4 або 1,7 тис. кв. метрів.

Власник може вигулювати собаку на прибудинковій території з тильної сторони будинку, якщо відстань до найближчої зони вигулу перевищує норму.

У зонах вигулу дозволяється вигулювати до 10 тварин.

У травні Київміськадміністрація доручила комунальному підприємству "Центр ідентифікації тварин" разом із дільничними інспекторами уточнити й оновити реєстр свійських тварин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!