"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти: Українському кіно допоможуть тільки податкові пільги

Середа, 24 жовтня 2007, 18:38

Зробити українське кіно рентабельним можуть тільки податкові пільги, вважають представники українського кінобізнесу, присутні на Кіноринку Молодість 2007.

Голова української служби кінематографії Ганна Чміль зазначила, що український фільм, перш ніж його подивиться глядач, чотири рази обкладається ПДВ, а це не дозволяє навіть думати про рентабельність кіновиробництва, говориться в прес-релізі Асоціації продюсерів України.

"Ми не просимо пільги назавжди. Дайте нам їх на якийсь час, і ми перевернемо кіновиробництво. Воно стане прибутковим. А відповідно зніматиметься більше українських фільмів. Сьогодні вітчизняний медіаринок готовий до кінобуму, а сигналом до його початку повинне послужити ослаблення податкового тягаря на випуск фільмів", - заявила генеральний директор Асоціації продюсерів України Марина Лопатенок.

Реклама:

Сергій Баранов, продюсер кінокомпанії Панопктикум, яка відзняла найбільш касовий український фільм Інді, називає ще два чинники, які можуть уплинути на прибутковість українського кінобізнесу - державне фінансування кіновиробництва й об’єднання ринків.

"Якщо фільм розрахований не тільки на українського глядача, але й на зарубіжного, то його рентабельність зросте в рази", - зазначає Баранов.

Кіноринок Молодість - спільний проект двох найбільших міжнародних брендів у галузі кіно - Міжнародного Кінофестивалю Молодість і Кінофоруму Україна.

Щорічно його учасники представляють свої кінокомпанії та організації, обговорюють актуальні проблеми українського кінобізнесу, проводять круглі столи для продюсерів, дистриб’юторів та інвесторів у галузі кіновиробництва.

Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!