"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Одещина не збирається "вирівнювати" ціни на хліб

Вівторок, 23 жовтня 2007, 11:36 -

Одеська область має намір стабілізувати ціни на хлібобулочні вироби в регіоні.

Про це Плачков заявив 22 жовтня ввечері на апаратній нараді в облдержадміністрації.

"У найближчі дні Одеська обласна державна адміністрації прийме 2 розпорядження, завдяки яким ціни на продукцію відкритого акціонерного товариства (ВАТ) "Одеський коровай" буде доведено до економічно обґрунтованих", - сказав Плачков.

Він уточнив, що, по-перше, уже практично готовий проект документа про декларування виробниками змін тарифів на продукцію (мова йде про надання владі економічного обґрунтування таких змін).

Реклама:

По-друге, вийде розпорядження про повноваження виконавчої влади в регулюванні й стабілізації вартості товарів у регіоні.

Зі слів губернатора, тоді з'явиться реальна можливість впливу на зміни цін виробниками.

Він підкреслив, що на сьогодні співробітники Антимонопольного комітету й інспекції з контролю за цінами вивчають господарську й економічну діяльність ВАТ.

"Ми перевіримо всі складові - від закупівлі зерна до транспортування продукції на прилавки магазинів. І зробимо все можливе, щоб ціни на хліб від "Одеського короваю" були економічно обґрунтованими", - запевнив голова обласної державної адміністрації.

За приписом санепідслужби в Одесі з 19 жовтня закрито 110 фірмових кіосків, які орендує "Одеський коровай".

Як повідомлялося, 16 жовтня "Одеський коровай" на 10-12% підвищив ціни на 5 масових сортів хліба - "Обідній", "Дарницький", "Білковий", "Переяславський" й "Пшеничний" 1-го ґатунку.

"Одеський коровай" виробляє хлібобулочні й кондитерські вироби, до його складу входять Одеський хлібозавод №2 й Одеський хлібозавод №5.

У травні холдинг "Т і С" сконцентрував 75,807% акцій ВАТ "Одеський коровай".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: