"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Луганському заводі розпочали італійський страйк

Середа, 17 жовтня 2007, 12:24

Робітники ТОВ "Луганський завод колінчастих валів", які вимагають від керівництва підприємства виплати заборгованості по зарплаті, яка сягає 1,8 млн. грн., та припинення звільнення працівників, поновили акцію протесту у формі італійського страйку.

Як повідомив керівник луганського відділення Всеукраїнського союзу робочих Юрій Хохлов, 16 жовтня було офіційно розпочато процедуру трудового спору. В той час, як цим питанням займається профспілковий комітет, робітники розпочали італійський страйк – прийшли на робочі місця, але до роботи не стали, вони вимагають видати спецодяг, додав Хохлов.

Він також нагадав, що акцію було розпочато 8 жовтня, упродовж минулого тижня заводчани не лише не працювали, але й пікетували Луганську міську Раду та Луганську облдержадміністрацію. 11 жовтня було досягнуто згоди припинити акцію до понеділка і дати змогу керівництву заводу виробити пропозиції щодо врегулювання ситуації.

За словами Хохлова, запропонований керівництвом варіант врегулювання – погасити борги по зарплаті до грудня 2008 року - заводчан не влаштував.

Реклама:

Він також повідомив, що на п’ятницю, 19 жовтня, призначено зустріч заводчан з власником підприємства.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!