"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Знищення "Мазепинського валу" вилилося у 170-тисячний штраф

Понеділок, 3 вересня 2007, 12:34 -

Головне управління охорони культурної спадщини оштрафувало підприємство "Мистецький арсенал" Міністерства культури на суму 170 тис. грн. за незаконне знищення частини оборонного комплексу історико-архітектурної пам'ятки "Київська фортеця".

Про це заявив керівник Головного управління охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко, повідомляє "Хрещатик" з посиланням на прес-службу КМДА.

"30 серпня вдень за допомогою будівельної техніки було знесено приблизно 40 метрів захисного валу (земляний вал) пам'ятки національного значення ХVІІ - початку ХVІІІ ст. "Київська фортеця" на території Мистецького арсеналу", - нагадав Кухаренко.

"Ми визначили, що роботи проводилися за дорученням підприємства "Мистецький арсенал" Мінкультури. Ці нахабні дії розцінюються нами як порушення закону "Про охорону культурної спадщини", які тягнуть за собою кримінальну відповідальність, і ми обов'язково звернемося до суду", - наголосив він.

Реклама:

За словами Кухаренка, Головне управління охорони культурної спадщини склало припис з наказом зупинити роботи та пояснити ситуацію щодо проведення земляних робіт.

"На жаль, ми маємо обмежений механізм впливу – приписи, акти та звернення до правоохоронних органів. Але столична влада робитиме все можливе, щоб подібні випадки більше не траплялися", - заявив представник КМДА.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: