Фірташ став співвласником "Паруса" та "Мандарин Плаза"?

П'ятниця, 28 вересня 2007, 12:01

Співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ став також співвласником 55% акцій одного з найбільших київських операторів комерційної нерухомості ЗАТ "Мандарин Плаза".

Сума угоди, за оцінками учасників ринку, склала 500-560 млн. дол., що є абсолютним рекордом для ринку комерційної нерухомості, повідомляє Коммерсант-Украина.

ЗАТ "Мандарин Плаза" володіє торговим центром "Мандарин Плаза" загальною площею 21,21 тис. кв. м, розташованим у Бессарабському кварталі в Києві, офісним комплексом класу А "Бізнес-центр "Парус" - 75 тис. кв. м - перехрестя вул. Мечнікова і бульвару Л. Українки, і земельною ділянкою площею 1 га по вул. Грушевського, 30.

Власниками ЗАТ є чотири фізособи, імена яких не розголошуються. У четвер Антимонопольний комітет повідомив про видачу компанії Heritage Properties International AB (Стокгольм, Швеція) дозволу на покупку більш 50% акцій ЗАТ "Мандарин Плаза".

Реклама:

За словами члена наглядової ради "Мандарин Плаза" Дмитра Ароцкера, "у результаті угоди в ЗАТ з'явиться новий акціонер". Розкрити його ім'я він відмовився, однак відзначив, що продано буде близько 55% акцій компанії.

"Близько 25% проданих акцій належали голові наглядової ради "Мандарин Плаза" Вагіфу Алієву, інші – іншій фізичній особі", – сказав Ароцкер.

За його словами, після завершення угоди обоє підприємця вийдуть з бізнесу, але Алієв при цьому збереже посаду в наглядовій раді.

"Придбаний пакет акцій, за статутом ЗАТ, є блокуючим, однак він не дозволить новим власникам ухвалювати рішення автономно", – відзначив Ароцкер.

Він також розповів, що власники вирішили залучити стратегічного інвестора "тому що прийшов момент, коли розміри нашого бізнесу переросли наші можливості".

"Разом з новим акціонером ми плануємо розвивати проекти комерційної і готельної нерухомості, зокрема побудувати п'ятизірковий готель на 300 номерів на Грушевського", – говорить Ароцкер.

Джерело з близького оточення Фірташа розповіло, що пакет акцій "Мандарин Плаза" придбав Фірташ. У прес-службі підприємця від офіційних коментарів відмовилися.

Раніше виконавчий директор Group DF (холдинг, що об'єднує активи Фірташа) Роберт Шетлер-Джонс відзначав, що Фірташ володіє об'єктами нерухомості в різних регіонах України.

Зокрема, учасники ринку приписують підприємцеві придбання земельної ділянки на окраїні Києва вартістю близько 200 млн. дол., купленого компанією "Баскі плюс 2004" у березні цього року.

Крім того, у вхідній у Group DF компанії Emfesz повідомили, що Фірташ володіє торговим центром "Арена" у Києві. За словами Шетлера-Джонса, "інвестиції Фірташа в нерухомість в Україні складають приблизно 300 млн. дол.".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!